LUNTEREN Basisschool CNS De Triangel in Lunteren heeft een zeer positief oordeel gekregen van de onderwijsinspectie: goed met een gouden rand. De inspecteur prees de ondersteuning en de hoge kwaliteit basiszorg op de school. Directrice Klazien van der Vlist: ,,We zijn ontzettend trots op deze uitslag van de inspectie! Juist ook omdat herkend en erkend is waar wij ons samen zo voor inzetten: een veilige plek en echt goed onderwijs met aandacht voor de kinderen op onze school.”

De onderwijsinspectie is een overheidsinstantie die periodiek scholen bezoekt en controleert of de kwaliteit van het onderwijs voldoet aan de door de overheid opgestelde wettelijke eisen. ,,Wanneer de kwaliteit van een school op dusdanig hoog niveau ligt, kan een bestuur een onderzoek naar goed aanvragen”, legt Van der Vlist uit. ,,Dit hebben wij op De Triangel gedaan. Deze week deelde de onderwijsinspectie de uitslag met ons. Goed met een gouden randje! We zijn enorm blij met dit oordeel en de complimenten die we ontvingen.”

De directrice: ,,De inspecteurs waren zeer enthousiast over De Triangel en gaven aan dat deze positieve uitslag onder andere is gebaseerd op de extra ondersteuning op onze school. We bieden hoge kwaliteit basiszorg en veel extra ondersteuning. Er is betrokkenheid in alle lagen: met ouders, de omgeving en schoolbreed wordt er goed samengewerkt. Ook prees de inspectie het veilige schoolklimaat, het pedagogische beleid en het toekomstgerichte aanbod en de kwaliteitscultuur.”