Weer aanwezig op school is vernieuwd!

De site weeraanwezigopschool.nl, een initiatief van de partners van het thuiszittersoverleg, is vernieuwd. De site is de startpagina voor betrouwbare, praktische informatie over corona en het onderwijs. Leerlingen weer aanwezig krijgen op school is het vertrekpunt.

Vernieuwde site

De vernieuwde site weeraanwezigopschool.nl biedt schoolleiders, leraren, intern begeleiders en zorgcoördinatoren praktische informatie over het onderwijs en corona. Op de site vinden zij handvatten voor het gesprek met leerlingen en hun ouders over aanwezigheid en veiligheid op school.

De site bundelt informatie en links naar de diverse sites met specifieke informatie per onderwerp. Zo ziet de bezoeker makkelijk en snel welke informatie waar te vinden is. Nieuw is de pagina met een overzicht van de helpdesks voor het stellen van vragen. Ook is er nu informatie over het opstarten en vormgeven van (afstands-) onderwijs en de afwegingen en geldende richtlijnen voor het (speciaal) onderwijs.

Alle informatie is voor iedereen laagdrempelig te raadplegen. De site wordt wekelijks vernieuwd en aangepast op de actuele stand van zaken van het onderwijs en corona. Weeraanwezigopschool.nl bestaat sinds mei 2020 en is ontwikkeld om schooluitval door corona nu en in de toekomst te voorkomen.

Naar de site >> link naar: www.weeraanwezigopschool.nl