In oktober en november 2021 gaven professionals van scholen in Samenwerkingsverband Rijn & Gelders Vallei, kinderopvang, jeugdhulp en jeugdzorg, welzijn en van gemeenten hun input voor het nieuwe ondersteuningsplan 2022-2026.

Dat gebeurde tijdens vijf LIEF! evenementen. Deelnemers kregen ook een flinke dosis inspiratie van paralympisch zeiler Rolf Schrama, onderwijsinnovator Ton van Rijn, Gedragswerkdirecteur Bart van Kessel en (overheids)expert in het sociaal domein, Erik Dannenberg. Twee leerlingen gaven de schoolbestuurders hun tips voor kansengelijkheid in het onderwijs mee.

Bekijk hier de impressies van elke bijeenkomst en hoor hoe deelnemers denken over de inclusievere samenleving en inclusiever onderwijs:

  • 4 oktober 2021: bijeenkomst voor onder anderen leerkrachten, pedagogisch medewerkers en jeugdhulpmedewerkers –
  • 12 en 14 oktober 2021:  voor onder anderen intern begeleiders, directeuren, CJG-medewerkers, jeugdconsulenten en leidinggevenden van voorschoolse voorzieningen (impressie is van 12 oktober)
  • 25 oktober 2021 voor onder anderen (beleids)medewerkers en -adviseurs van samenwerkingsverbanden en gemeenten
  • 4 november 2021 voor onder anderen bestuurders onderwijs, jeugdzorg, voorschoolse voorzieningen en wethouders
  • 4 november: Emma en Josephine deelden hun tips voor gelijke kansen in het onderwijs met bestuurders. Bekijk het filmpje!